Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2020. 17:13h.

Vergés no s'aclara amb les residències d'avis

Ahir va dir que les famílies se'ls podien endur a casa i avui que "s'està treballant" en el tema

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha aclarit si els familiars dels avis que es troben en residències de la gent gran poden emportar-se els seus familiars a les seves llars mentre duri el confinament. La consellera, preguntada en roda de premsa aquest divendres sobre si s'havia revisat el protocol per permetre aquesta possibilitat, ha assegurat que "s'està treballant" però ha apuntat que "encara no tinc la presentació tècnica de què s'ha acabat decidint". Vergés, tanmateix, va assegurar aquest dijous a Catalunya Ràdio que les famílies poden treure els seus avis de residències sense fer tests assegurant que emportar-se'ls a casa "sempre és desitjable".

"Doncs em consta que van estar treballant des d'abans-d'ahir i ahir també molt intensament per veure quins són aquests protocols i sobretot, per decidir el millor per aquestes persones i també respectar els desitjos de les famílies respecte a aquestes persones que avui poden viure en residències però que també poden ser cuidats per la família degut a aquest confinament" ha indicat.

"Això ho han estat treballant des de posicions tècniques, encara no tinc la presentació tècnica de què s'ha acabat decidint però estic segura que, a nivell individualitzat -de cada residència-, s'està fent el millor per aquestes persones" ha dit.

La consellera de Sanitat, preguntada a Catalunya Ràdio aquest dijous sobre si "arribaran els tests a les residències perquè les famílies que es vulguin endur els seus avis durant el confinament ho puguin fer", va respondre que "no augmentaria el contagi comunitari perquè estem en una situació de confinament i te'l podries endur a casa".

Vergés, preguntada sobre la possibilitat que si els residents tinguessin coronavirus podrien contaminar la família, va assegurar que "sí, però contaminar-ho a la família, que és relativament més jove, en comparació a una residència, on hi ha gent molt més gran i vulnerable, sempre és desitjable". "Vam fer un procediment perquè això es pogués donar", va afegir.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Vlac, Barcelona, 04/04/2020 - 23:24

Yo me siento incapaz, pero me gustaría que alguien haga un mapa de todas las residencias de ancianos de Cataluña y comprobar si el virus ataca a todas las residencias por igual , o ataca solo a las residencias cuyo personal es solamente charnego... y ahí lo dejo...

#7 Marti, Palafrugell, 04/04/2020 - 19:33

Aquests son els que a cada frase parlan del empatia!

#6 Quimet lo tronat, Arbucies, 04/04/2020 - 00:37

..... i dema .... ya veremos.

#5 Josep Maria, Lleida, 04/04/2020 - 00:30

Pero s'aclare d'algo, aquesta ???
Pero no es aquesta solsament , si sapiguessiu el nivell que hi ha avui en alcaldes, diputacions, generalitat, madrid......us acollonirieu, el virus al reu canto, pecata minuta.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/04/2020 - 20:32

Aquell dia que en mig d´una roda de premsa en directe es va posar a gemegar mentre s´acomiadava de la familia, els amics i coneguts, els veins i els turistes japonesos d´Igualada va deixar ben clar que amb ella al front la tragedia era inevitable

Doncs ara toca resar el que en sapiga i el que no a omplir el diposit de benzina i a sortir fugint