Publicitat
Societat · 4 d'Abril de 2020. 17:47h.

Vergés s'escuda en les víctimes

Demana respecte malgrat que no coincideixen les dades de traspassats

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat respecte per les víctimes per coronavirus malgrat que les dades que va donar Salut ahir no coincideixen amb les que ha donat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, aquest matí. De fet, Vergés ha rectificat la informació que ahir no es va produir cap mort a la Conca d'Òdena i ha explicat que n'hi va haver dotze.

Preguntada per e-notícies com pot ser que no coincideixin les dades, la consellera ha dit que "des del Departament de Salut, amb la responsabilitat del Govern de la Generalitat, donem aquelles dades que estan contrastades i que formen part dels registres oficials".

També ha dit que "jo puc dir les dades oficials que estan en els nostres registres, no en puc dir altres malgrat les sàpiga per Twitter, per trucades o per whatsapp. No en puc dir cap altra".

Alba Vergés ha exposat que "podem fer de tot amb les dades", però ha recordat que "darrere d'aquestes dades, sobretot quan parlem de mortalitat, hi ha persones, noms i cognoms, històries molt dures aquests dies perquè sabem que aquest virus no permet acompanyar a les persones com correspondria".

Finalment, ha demanat "respecte" per a aquestes dades, però ha reclamat que "siguem conscient que les dades ens serviran per seguir l'epidèmia i per poder prendre bones decisions". "Darrere aquestes dades tenim persones amb noms i cognoms i persones que les han perdut i que les estimen", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/04/2020 - 12:42

https://twitter.com/MarcosBadallo/status/1246089834931912704

Para los que no quieran ir al abismo, desde hace 4 días hay convocada, cada día a las 21h, una cazolada contra el gobierno, hasta que convoque un gobierno de concentración o se acabe el arresto domiciliario en que nos tienen.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 04/04/2020 - 18:36

Es inaudit el silenci indecent de les dues monges-celebritis que tenim en plantilla, el de la omnipresent i llengaruda tucumana i sobre tot el de l´altre, l´antivacunes, sobre un assumpte tan greu i que compet directament al seu negociat.

Deu Nostre Senyor ja no es el que era. La decrepitud no perdona

#1 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 04/04/2020 - 18:23

Respecte hagués estat contrastar les teves dades després de saber per Twitter que n'hi havia morts enlloc de mentir per justificar l'aixecament del confinament de la Conca
Per cert, el Síndic de Greuges té res a dir sobre el tractament dels avis a les residències, la falta de PPE a Sanitat i les mentides a les rodes de premsa?