Publicitat
Societat · 10 d'Abril de 2019. 16:40h.

Veto a 'La caputxeta vermella' per "sexista"

En una escola pública de Barcelona

Veto a 'La caputxeta vermella' per "sexista"

L'escola pública Tàber de Sarrià, a Barcelona, ha retirat de la seva biblioteca infantil els contes de la 'Caputxeta vermella', juntament amb 200 contes més en considerar-los "sexistes" o despendre "estereotips de gènere". Entre els llibres que s'han retirat, també es troba el conte de la llegenda de 'Sant Jordi' o la 'Bella dorment', segons informa Betebé.

L'Associació Espai i Lleure i la comissió de gènere de l'escola pública Tàber han pres aquesta decisió després d'analitzar la biblioteca d'infantil amb perspectiva de gènere i concloure que un 30% dels llibres eren sexistes i fomentaven històries tòxiques des de la perspectiva de gènere.

La comissió ha determinat que un 60% els llibres tenen algun estereotip de gènere, però s'han mantingut a la biblioteca per no buidar-la de material mentre que només un 11% són positius en perspectiva de gènere perquè no segueixen estereotips i ofereixen diversitat.

Durant el curs passat la comissió de gènere del centre ja va concloure -després d'analitzar 600 llibres- que la majoria de personatges femenins eren secundaris i se'ls hi atribuïen tasques de cures o maternitat o rols relacionats amb l'amor. En canvi, els personatges masculins eren protagonistes i desenvolupaven rols més competitius i actituds de valentia.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#47 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 13/04/2019 - 23:34

"La donna e mobile" el aria de Rigoleto de Verdi ....... ya esta tardando la generalitat LGTV en prohibirla. .... y que kos descendiente de Verdi pidan perdon en el Parlament/Circo de Catadisney.
La dona es voluble y cambia de opinion .... segun el viento que sopla dice esa aria.

#46 Mercè, Barcelona, 13/04/2019 - 14:28

Falta de cultura i mentada de tarro.

#45 Neferu, Barcelona, 12/04/2019 - 21:10

En vez de aumentar la educación potenciando la igualdad y el respeto, prohibimos cuentos. Con esta forma de priorizar lo lo importante de lo que no lo es tanto, cómo leñes vamos a conseguir ser una sociedad con valores éticos?

#44 tonino, BCN, 12/04/2019 - 16:34

Ja,ja,ja. Que bobos solemnes son estos progres. Es como si ganase VOX y a este partido se le ocurriese prohibir el libro porque la caperucita era "roja." Pero es de sentido común que no lo haría y por eso atrae a tanta gente. Porque apela al sentido común. La boludeces se las dejamos a progres, buenistas y "presuntos" intelectuales.

#43 Pepeta, Sants, 12/04/2019 - 01:23

El conte de "La rateta que escombrava l'escaleta" també l'han vetat?

#43.1 pepe, andorra, 12/04/2019 - 12:25

eso lo dejan para cuando pidan la proxima subvencion.