Publicitat
Societat · 25 d'Agost de 2020. 08:23h.

Vexacions en una residència de la Generalitat

"Va, obre la puta boca ja, home, vella rondinaire"

Vexacions en una residència de la Generalitat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut obriran un expedient disciplinari a dues treballadores de la residència de gent gran Mossèn Homs de Terrassa per un cas de tracte vexatori. També ha activitat el Servei d'Inspecció perquè s'obri un expedient informatiu al respecte.

La Generalitat ha informat que les dues treballadores ja han estat apartades de les seves funcions. El cas ha transcendit a través d'un vídeo publicat a les xarxes socials. En el vídeo es veu a una jove cuidadora que està intentant donar menjar a l'àvia, i li diu: "Va, obre la puta boca ja, home, vella rondinaire".

Mentre una altra de les cuidadores se'n riu de la situació, amb la mascareta mig caiguda. "Jo no sóc així, que consti, però em treu de polleguera", diu la cuidadora que està intentant donar menjar a l'àvia. A continuació, torna a dirigir-se a la resident i li crida: "Que no entens que la pastilla te l'has de prendre? Doncs mira, si no te la vols prendre, no te la prenguis, home ja, la puta pastilla!".

Així mateix, s'ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i la Generalitat es personarà a les actuacions judicials que es puguin endegar al respecte. Tots dos departaments i l'Ajuntament de Terrassa actuaran de forma coordinada en aquest cas.

El Departament de Chakir el Homrani ha explicat que "des del centre ja s'ha contactat amb la família de la persona resident per informar sobre la situació i explicar les accions empreses. També s'ha informat la resta de familiars dels residents".

Finalment, les dues Conselleries lamenten els fets, es "posen a disposició de la família i refermem el compromís d'actuar davant qualsevol mena de maltractament a una persona resident a un centre de gent gran".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#19 manu21, Dijon france, 26/08/2020 - 17:25

es una vergüenza es lo que Catalunya se ha convertido ninguno respeto por las personas mayores pero bueno cuando ves que en las escuelas los niños que hablan español son castigados o golpeado ,puede ser que esta pobre mujer habla en español su lengua materna.
Cataluña se convierte en un pueblo xenófobo, racista, supremacista.

#18 electra, Barcelona, 25/08/2020 - 22:50

A totes dos els faria escombrar carrers durant un any a veure si es tornen persones i deixen l'estupidesa.

#17 Xavi, Terrassa, 25/08/2020 - 21:32

Me parece terrible el trato dispensado a esta pobre señora, pero me sorprende la actitud tomada por el ayuntamiento y Generalitat porque ¿qué fue de la profesora que maltrató a una niña por dibujar una bandera española, también en Terrassa? Han tomado las mismas medidas contra ella o sigue en su lugar de trabajo campando a sus anchas? Hipócrit

#16 Capit@n España, Colla de Hipocritas, 25/08/2020 - 17:19

Sin defender a esas chicas, tiene webs que sea la Generalitat y concretamente el inepto Chakir el Homrani busque un castigo ejemplar para ellas cuando él es responsable de la situación (y de las muertes) de las residencias. La Gene y el Ayto d Terrassa se presentaran como acusación particular penal buscando cabezas de turco para quedar bien.

#15 Cantores de Hispalis Antes, Pallejà, 25/08/2020 - 16:39

momento os lo haremos saber.