Publicitat
Societat · 6 de Gener de 2010. 15:09h.

Vic deixa d'empadronar immigrants 'sense papers"

L'Ajuntament està governat per CiU, PSC i ERC

Vic deixa d'empadronar immigrants 'sense papers"

L'alcalde, amb els regidors Josep Rafús, de CiU, i Joan López Carol, d'ERC

L’Ajuntament de Vic -governat per CiU, PSC i ERC- ha decidit aplicar noves mesures en l’empadronament de persones nouvingudes segons han anunciat l'alcalde Josep M. Vila d’Abadal, d'Unió, acompanyat dels regidors Josep Rafús, de CiU, i Joan López Carol, d'Esquerra,.

A partir d'ara, les persones que arriben per primera vegada a la ciutat hauran de garantir que tenen tota la documentació en regla, en cas contrari tindran un període per normalitzar la seva situació i poder optar a l’empadronament. La majoria d'ajuntaments empadronen immigrants -encara que siguin 'sense papers'- només amb el contracte de lloguer i passaport.

El regidor de Règim Interior i Participació Ciutadana, Josep Rafús, de CDC, ha manifestat que del 15 de novembre al 15 de desembre han arribat a l’Oficina Municipal d’Acollida per empadronar-se un total de 127 persones, 7 de les quals presentaven irregularitats en la documentació, i que finalment han estat 4 les que no l’han pogut arreglar, el que representa un 2% dels nouvinguts que arriben a la ciutat.

L’alcalde ha volgut remarcar per la seva banda que Vic “és una ciutat d’acollida” però tot i això “hem d’exigir que els nouvinguts compleixin la Llei”. El regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López Carol, d'Esquerra, ha remarcat que el que es pretén amb aquestes mesures “és fer les coses des d’un ordre normatiu” i garantir “el dret a l’empadronament de les persones que estan en situació legal i de totes les prestacions socials que se’n deriven”.  Vic, capital d'Osona, té un 23% de població immigrada.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Marc, Barcelona, 08/01/2010 - 12:57

Bona notiicia !!!!

#19 josepxicot, barcelobna, 07/01/2010 - 17:35

Avui mès que mai,es veu la força de PxC
ara mès que mai,PxC al Parlament i a tots
els pobles de Catalunya,els necessitem.

#18 bmjvalles, Terrassa, 07/01/2010 - 13:16

Deu ser per què ja no en queda cap per empadronar. Ja ho estan tots!!
I ara, a fer nens!!
ja ens ho trobarem, ja.

#17 Tià, Paisos Catalans, 07/01/2010 - 00:18

I perque no ho feiu des de fa 14 anys.Nomes ara han de complir la llei,abans no.Ens culpaveu a nosaltres de tots els mals:que si no volem tenir prou fills,que si no volem fer allo ni aixo,ect.Politics: traficants de esclaus,a canvi de 4 duros.

#16 Carles, BCN, 06/01/2010 - 22:54

Estava clar que el final aquest tros d'alcalde s'havia d'abaixar els pantalons davant l'Anglada i donar-li la raó. Felicitats Anglada, el Parlament t'espera.