Publicitat
Societat · 5 de Març de 2012. 20:59h.

Vic demana la pena màxima per a l'etarra de l'atemptat

PxC hi vota a favor; CiU, PSC, ERC i ICV s'abstenen i SI hi vota en contra

Vic demana la pena màxima per a l'etarra de l'atemptat

Anglada, amb les banderes amb un llaç negre, durant un homenatge a les víctimes

L'Ajuntament de Vic ha aprovat una moció de la ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) en la qual es reclama que l'etarra Juan José Zubeldia, responsable de l'atemptat de Vic, on van morir nou persones, "compleixi íntegrament la pena de presó". Zubeldia podria sortir durant aquest any de la presó després d'haver complert 20 dels 1.311 anys a què va ser condemnat.

La iniciativa del partit presidit per Josep Anglada ha estat aprovada pels vots favorables d'aquesta formació, l'abstenció de CiU, PSC, ERC i ICV, i el vot contrari de SI. PxC ha instat que a Zubeldia se li apliqui la denonimada doctrina Parot.

Zubeldia, integrant del comando Barcelona d'ETA, va ser condemnat com a responsable de l'atemptat a la casa-caserna de la Guàrdia Civil de Vic, ocorregut el 29 de maig del 1991, quan va fer esclatar un cotxe carregat d'explosius. Tot i l'aprovació d'aquesta moció, és el Tribunal Constitucional qui ha de decidir si aquest etarra segueix en presó o pot ser alliberat durant aquest any.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Frank, Berga, 06/03/2012 - 20:58

Leyendo los comentarios de esta noticia te das cuenta que seas de izquierdas o derechas o independentista o unionista todos pensamos lo mismo, un asesino de niños sea de donde sea tiene que tener el maximo castigo y punto, pero claro los politicos y sus leyes caminan al reves de la sociedad.

#7 Jona, Bcn (Gràcia), 06/03/2012 - 14:44

Als assassins de nens, nenes cobards, cadena perpètua i punt!!!

#6 Santi Navas Carandell, Barcelona, 06/03/2012 - 14:33

Una vez más mi felicitación personal al Sr. Anglada. No suelo escribir correos en los digitales, pero en esta ocasión no me he resistido. No me extraña que el PP este desapareciendo de la Cataluña central. En PxC no tienen los maricomplejines de otros. Un 10 !!!.

#5 Tomppa, Sabadell, 06/03/2012 - 10:35

Es veu que moltes polítics no tenen cullons per por ... des de quan els polítics són jutges ? Quin fàstic de partits que teniu aquí. Per cert, quan PxC porta emocio per jutgar els feixistes ?

#5.1 pepe, andorra, 06/03/2012 - 12:00

Q sentido de la tolerancia, los fascistas, los comunistas y los ultras catalanistas mientras respeten la ley pueden pensar lo q les de la gana. Y no juzgan a nadie, solo votan las instrucciones q les dan a los abogados del ayto. es el juez el q finalmente ha de decidir.

#4 Didac, Igualada, 06/03/2012 - 09:52

Com a votant de SI he de dir que estic molt desebut del seu vot en contra.
Aquests de Vic no hi tenien res a veure i van morir per res, per tan jo personalment estic totalment d'acord amb que compleixi la pena integra