Roquetes dedica un mural i una placa a l’1-O

Victòria pòstuma

Placa commemorativa de l'1-O

El poble de Roquetes (Baix Ebre) ha inaugurat aquest diumenge un mural i una placa commemorativa per recordar els fets de l’1 d’octubre, la jornada durant la qual es va celebrar el referèndum. Roquetes va ser un dels pobles on la Guàrdia Civil va fer acte de presència i va carregar contra els ciutadans per entrar al col·legi electoral.

Poc més d’un mes després d’aquella jornada, Roquetes ha volgut viure una jornada lúdica, en la qual s’ha destapat una placa al Pavelló Poliesportiu, el recinte que va ser col·legi electoral l’1-O. La placa, pagada mitjançant la iniciativa popular, descriu els fets d’aquell dia, i conté un codi QR mitjançant el qual es pot accedir a les imatges del dia del referèndum.

Al mateix temps, l’artista local Ignasi Blanch ha fet un mural, on es poden veure diverses persones amb ales, com aus fènix que ressorgeixen de les seves cendres, en record dels que aquell dia es van posar davant de les forces policials. També s’han fet dibuixos i s’han posat cartells a un parterre que la policia va destrossar per entrar al recinte.

muralok.jpg

Roquetes va ser un dels municipis que va patir les càrregues policials. Agents de la Guàrdia Civil s’hi van presentar al matí i van carregar contra els veïns que els impedien l’entrada al pavelló. Arran d’aquells fets es van comptabilitzar una quinzena de ferits, dels quals deu han emprès accions legals contra l’actuació policial.


Els agents van expulsar totes les persones que hi havia a dins del col·legi electoral, mentre a fora la gent cridava consignes com “som gent de pau” o “llibertat”. Finalment es van endur dues urnes, amb uns 600 vots a l’interior. De retorn als vehicles policials, una gran quantitat de gent els va seguir recriminant-los la seva actuació.

5 Comentaris

Publicitat
#3 Lo tortosí, Tortosa, 06/11/2017 - 22:01

De Roquetes vinc,
de Roquetes vinc,
de Roquetes baixo;
agulles de cap,
agulles de cap,
agulles de ganxo.
(popular d'Ebrelàndia)

#1 Pere, TGN, 06/11/2017 - 16:16

Les imatges d'aquell dia segueixen posant la pell de gallina....

#1.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/11/2017 - 17:09

I tant... la "Gene" tancant nens a les escoles durant el cap de setmana per usar-los d'escuts humans... Edils d'ERC rodant per Terra cridant que "els han trencat els dits", Mossos enfrontant-se a Guàrdies Civils... tot en nom del victimisme mentre a certs poblets el 230% del cens votava "si" amb papereres opaques.
Vergonyós.

#1.2 Gallina de piel, Bcn, 06/11/2017 - 21:59

Pell de gallina ja no s'estila, ara s'en diu pell de Carles.

#1.3 Lo tortosí, Tortosa, 07/11/2017 - 00:37

#1.3

La gallina de Carles Puigcagont.
.