Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2010. 12:10h.

Vilalta demana ara una indemnització

El cooperant segrestat vol ser reconegut víctima del terrorisme i podria rebre més de 100.000 euros

Vilalta demana ara una indemnització

Albert Vilalta, en primer pla i Roque Pascual, amb el seu segrestador

El director general de Túnels i Accessos de Barcelona i Túnels del Cadí, Albert Vilalta, un dels cooperants catalans segrestats per Al Qaeda per el Magreb Islàmic (AQMI) al desert de Mali, ha demanat al Ministeri de l'Interior ser reconegut com a víctima del terrorisme i cobrar les indemnitzacions que fixa la llei. Vilalta ha buscat el suport de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes per presentar la sol·licitud a la delegació del govern espanyol a Barcelona, que té un any per pronunciar-se, segons explica 'Público'. Fins aquest moment, els altres cooperants segrestats, Alicia Gámez i Roque Pascual, no han sol·licitat aquest reconeixement.

Vilalta podria rebre 48.000 euros més una altra indemnització per les seqüeles físiques i psicològiques, en cas que un tribunal mèdic de la Seguretat Social les pugui constatar. El segrestat va rebre diversos trets al moment del segrest i conserva una lleugera coixera. Les víctimes dels atemptats de l'11M amb incapacitat parcial permanent van rebre 85.000 euros d'indemnització.

Abans de pronunciar-se, la Direcció General d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme demanarà al Ministeri d'Exteriors un informe sobre si l'acte terrorista va estar motivat per la nacionalitat espanyola, ja que aquest és un requisit que marca la llei. Si aquesta condició no es compleix Vilalta haurà d'esperar que s'aprovi la nova llei, que encara està en tràmit parlamentari, tindrà caràcter retroactiu i elimina aquest requisit per reconèixer les víctimes.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 Onofre, La Fullaca(Osona), 05/11/2010 - 12:34

Si cobra l'imdemnització,jo, pobre i vell pagés l'hi demano que em torni la part que vaig pagar per el seu rescat am interessos.

#42 viso, mao, 05/11/2010 - 12:20

És un pocavergonya. Amb els nostres imposts li vàrem pagar el rescat i ara demana una inmemnització. Idò que no hi hagués anat, a fer de coronel Tapioca. Si vol fer caritat, basta que vagi a un dels menjadors de CARITAS i ajudi com a voluntari.

#41 Joan T., Barcelona, 05/11/2010 - 11:41

Jo del gobierno li diría que d'acord i que li descompto de la factura que li passaré per la seva part proporcional del rescat pagat per tots. CAROTA! PENQUES!

#40 paula, matadepera, 05/11/2010 - 10:53

S,HA DE TENIR COLLONS.
SERA QUE NO VAREM PAGAR PROU.

#39 Maria, Bcn, 05/11/2010 - 09:58

Si té seqüeles físiques que miri el seu voltant i ha persones amb mes disminucions i no cobren res.Ah?tampoc tenen cap càrrec, només li demano que si us plau no es pot jugar amb la sensibilitat de les persones