Publicitat
Societat · 25 de Març de 2018. 22:32h.

Violència a Barcelona

Crema de contenidors i carregues a l'Eixample

Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona en contra de la detenció de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Alemanya. La marxa, convocada per les entitats sobiranistes i els CDR, ha aplegat més de 55.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Les mobilitzacions s'han repetit arreu de Catalunya.

Els Comitès de Defensa de la República han intentat arribar fins a les portes de la Delegació del Govern espanyol, però els Mossos d'Esquadra ho han impedit. Els independentistes han cridat consignes com “visca Terra Lliure”, “ni un pas enrere”, mentre que alguns dels manifestants llançat pintura contra els Mossos i han cremat contenidors.

90737-2.jpg

La Policia de la Generalitat havia tallat els carrers de Roger de Llúria amb València i Pau Claris amb Mallorca, adjacents a l'edifici. Amb tot, s'han viscut moments de tensió quan alguns dels concentrats han intentat saltar-se el cordó de seguretat. Ha estat llavors quan els antiavalots ha realitzar diverses carregues contra els protestants. A Barcelona, hi ha hagut nou detinguts,  i 79 persones ferides de caràcter lleu, segons el Servei d'Emergències Mèdiques.

Paral·lelament, la mobilització de l'ANC i Òmnium ha baixat per Passeig de Gràcia fins arribar al consolat d'Alemanya a Barcelona per reclamar que Puigdemont no sigui extradit a l'Estat espanyol. “Volem apel·lar als valors de la societat alemanya, que és profundament democràtica, per demanar-los que extradir un president electe per uns delictes inventats, és una cosa molt greu”, ha afirmat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

93523-cdr.jpg

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#27 Mcagun, Barcelona, 26/03/2018 - 16:34

Atención! Infiltrados violentos con accesorios de la Guardia Civil son recriminados por su actitud por el resto de manifestantes, y, al desplazarse la manifestacion provocan altercados y queman contenedores

#27.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia banana republic , 01/04/2018 - 13:42

Eso, eso, porque los malos son los españoles. Nosotros somos los buenos y pacíficos indígenas, que no somos caníbales, ni lanzamos flechas envenenadas, ni destrozados coches de la Guardia civil, ni quemamos contenedores, ni amenazamos a nadie con meterle un tiro entre los ojos. Somos catalanistas de soca... "las virtuts las tenim totes"

#26 pepe, andorra, 26/03/2018 - 12:56

Por una España de todos, la escuela en español y Barcelona autonomía....

#25 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 26/03/2018 - 10:10

Muy pronto...

Depreciación de la vivienda, aumento del paro, CDRTavernes (las Herrikotabernas processaires), Arràn (Jarrai), Terra Lliure (ETA), Otegui llamando a la violencia... Ups! ¡Esto último pasó ayer!

Pero, para los indepes, el bienestar de Cataluña ya no importa, solo la triste y vacía "in - inda - insapandansià".

#24 Jordi, Sarrià, 26/03/2018 - 09:53

"Delictes inventats"? Comença malament l'Elisenda convergent de naixement.

#23 sr Pepito, Lerida, 26/03/2018 - 09:26

Otro logro más del Astut y el Pastelero Loco:la batasunización de Cataluña.