Publicitat
Societat · 9 de Setembre de 2014. 21:49h.

"Visca Catalunya lliure!"

El Parlament premia Josep Carreras

"Visca Catalunya lliure!"

Una imatge de Josep Carreras amb Artur Mas (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat com a exemple Josep Carreras, tot afirmant que "ha exercit sempre la seva generositat amb Catalunya, amb coratge i compromís". Unes paraules que ha pronunciat durant l’acte de lliurament de la medalla d’honor del Parlament, en la categoria d’or, al tenor català. Carreras va cridar "Visca Catalunya lliure!" al Camp Nou, escena que va ser captada per la càmeres de televisió.

Mas ha destacat la “generositat” de Josep Carreras amb el seu país i ha afegit que “l’ha exercit sempre, en qualsevol circumstància i condició, fins i tot en aquells moments en què algun comentari se li pot girar en contra, que també és un acte de coratge, però sobretot és un acte compromís amb Catalunya”.
 
El cap de l’executiu català també ha volgut manifestar, a les portes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, la seva esperança que en aquest país “hi hagi molts joseps carreres que estiguin tant a l’altura de les circumstàncies en els moments més decisius que pot tenir un país”.
 
Artur Mas ha fet seves les paraules que ha pronunciat el tenor en rebre el guardó, que ha apostat per “viure i deixar viure” en referència al dret a decidir del poble de Catalunya. “En el viure i deixar viure hi ha l’actitud, i tan important és la determinació com l’actitud, i tan important és la fermesa en les conviccions i l’objectiu com la manera d’expressar aquesta voluntat i adreçar-nos als altres”, ha dit.
 
També ha posat Carreras com a exemple del que ha de ser “l’actitud principalíssima del nostre país en aquests moments que són decisius i transcendents, en els quals Catalunya es juga molt” i de la determinació que “hem de tenir i que en qualsevol moment en els propers dies, setmanes i mesos haurem de saber exercir.
 
La mesa del Parlament va aprovar per unanimitat el passat juliol atorgar a Josep Carreras la medalla d’honor per “la seva rellevant carrera artística” i per “l’acció cívica de profund impacte social duta a terme mitjançant la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, que va crear fa un quart de segle”.
 
A l’acte també hi ha assistit una àmplia representació del Govern de la Generalitat i dels grups parlamentaris, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i representants d’entitats cíviques, socials, culturals i econòmiques.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 10/09/2014 - 19:42

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS

#3.1 BEJOTA, BCN, 10/09/2014 - 19:43

VIST EL RESULTAT DE LES EUROPEES, SR. CARRERAS ,ACÍ COM AL QUEBEC ,RES DE RES TRET DE LES EMPRESES QUE MARXARÁN.

#2 Sr.Martinez, bcn, 10/09/2014 - 12:38

Si no fos indepe declarat apa que li haguessin atorgat la medalla!!!! Per la part dels c......

#1 Neferu, Barcelona, 09/09/2014 - 22:29

¡¡Pobre Artur Mas!!!. Está tan desesperado que se coge a un clavo ardiendo.