Publicitat
Societat · 5 de Maig de 2014. 19:01h.

"¡Visca Catalunya y Viva México!"

CDC 'ven' la independència als mexicans residents a Catalunya

"¡Visca Catalunya y Viva México!"

Mas i Colom, en un acte de Nous Catalans

CDC ha fet una crida als "7.553 catalans que segons l'IDESCAT han nascut a Mèxic" perquè s'incorporin al procés sobiranista. Mitjançant Nous Catalans, sectorial del partit dirigida per Àngel Colom, els ha garantit que en cas d'independència Catalunya seguiria a la UE, a l'euro, es pagarien les pensions i pujaria el nivell de vida.

En aquest sentit, s'assegura que "el castellà no serà prohibit, ni exclòs, ja que forma part de la riquesa cultural de Catalunya, i que compartim no només els llatinoamericans, sinó moltíssims ciutadans catalans nascuts fora de Catalunya".

Igualment es remarca que "la UE no preveu mecanismes d'expulsió dels seus membres ni l'expulsió del territori d'un Estat membre que hagi independitzat. Catalunya no aixecarà fronteres ni fixarà aranzels i des d'un punt de vista econòmic és impensable que altres països europeus ho facin, com tampoc no resulta raonable que s'impedeixi el lliure trànsit de les persones".

També s'afegeix que "sol fet de constituir-se com estat, Catalunya tindria uns guanys de 13.617 milions d'euros/any. Finlàndia, Txèquia, Bèlgica, Portugal, Irlanda i Dinamarca tenen una dimensió econòmica similar o inferior a la nostra i ningú no qüestiona la seva viabilitat. Normalment, els països petits creixen més que els països més grans. Catalunya demostra dia a dia el seu potencial exportador i el seu atractiu per captar la inversió estrangera".

"Actualment les pensions es paguen amb el que cotitzen els treballadors en actiu, de manera que les cotitzacions que hem pagat aquests anys no les té 'guardades' l'Estat Espanyol a l'espera que les puguem cobrar. Els treballadors d'una Catalunya independent pagarien les pensions dels pensionistes catalans", s'afirma.

Nous Catalans afegeix que "si Catalunya fos un Estat, seria el setè país de la UE amb la renda per càpita més alta (28.200 euros), al mateix nivell que països com Dinamarca o Suècia. Per tant, la UE no tindria cap interès a que Catalunya abandonés l'euro i sigui com Noruega, un país ric que n'està fora".

"Les prestacions d'atur estarien garantides perquè els diners que s'empren per pagar les prestacions d'atur surten dels impostos dels ciutadans, i per tant un futur Estat català, sense el dèficit fiscal que avui té Catalunya amb l'Estat espanyol (16.409 M €/any) no tindria cap problema per afrontar i fins i tot millorar-les", conclou.

"Som un poble de pau, i creiem que les nacions han de tenir el dret i la llibertat de poder decidir què volen ser. Igual que els mexicans com a nació decidir en el seu moment a conformar un país sobirà i independent, qualsevol nació del món, amb cultura, llengua i institucions pròpies, té la capacitat de fer-ho" , reivindiquen , a més de sentenciar "Visca Catalunya i Viva México!".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 Alberto Tambien, Tambien Bcn, 06/05/2014 - 22:59

!Viva Honduras!

#16 alberto, barcelona, 06/05/2014 - 21:07

I visca Zapata i Panxo Villa i Cantinflas!

#15 Proctor on behalf of Papaluna, Barcelona, 06/05/2014 - 10:19

Us haveu fixat en el potent missatge iconogràfic de contemplar a en Mas i al Colom amb una tenebrosa bandera de a saber on cony és, però que correspon a a algun país musulmà. O sigui que: Quatar, Turkish Airlines i 'nous catalans' per un tub, és el l'exemple del seu tan rebregat patriotisme?

#14 Korrupotkin, Vic, 06/05/2014 - 10:05

El 12-O celebramos el genocidio cultural y el expolio económico de las colonias americanas. O sea, nuestro proyecto para Cataluña...jua, jua...os dejo, q sale el Cañas en Intereconomía, regeneración democrática por un tubo...jua, jua

#13 Independències, cat, 06/05/2014 - 06:51

visca CATALUNYA!
visca CRIMEA!
visca DONETSK!

ens espera un futur brillant amb la Independència!

#13.1 pol, bcn, 06/05/2014 - 10:04

de moment el futur que ens ofereix Espanya ja sabem quin es: caspa, recentralització i 27% d'atur.

#13.2 Arribillaga, Barcelona - Sarria, 06/05/2014 - 17:15

Pol, mira a ambos lados de tu cuello, y ¡¡¡¡sorpresa¡¡¡¡, siiiii. Son unos puntitos balncos. Sí, es caspa. te recomiendo un champú.
Ya sabes aquello de, el que lo huele, debajo lo.....

LO MAS CASPOSO ES SEGUIR HABLANDO DE LA CASPA. QUE YA NO SE LLEVA...