Publicitat

"Si fan els Jocs d'Hivern agafaran els llacs per fer neu artificial i ho assecaran tot"

Viure al Pirineu

Veïns d'Arcalís han relatat -en una entrevista amb el director d'e-notícies, Xavier Rius, al seu canal de YouTube- alguns dels inconvenients de viure al Pirineu. En Llorenç explica que està en contra de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 per "tal com tenim avui en dia el tema climàtic". Diu que tenen problemes de sequera i que "cada any neva menys". "Agafaran tots els llacs per fer neu artificial i ho assecaran tot", assegura.

Expliquen que hi ha pobles a la zona que tenen altres prioritats. Per exemple, a Arcalís , al Pallars Sobirà, diu que "tenim problemes d'aigua, tenim un depòsit molt antic que té obertures i perd aigua i no s'arregla".

D'altra banda, en Llorença també ha relatat que la fossa sèptica "no funciona, no venen a netejar-la", això provoca que els residus caiguin directament al camp. A més, tenen tanques on "tot està podrit" i els camins no es troben en bon estat, "aquí ve una persona gran i com passa?", es pregunta. "Abans passava la brigada i ho netejava", afegeix.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Montse, Barcelona, 20/06/2022 - 10:41

Los nativos de los pueblos de los Pirineos hablan de problemas reales y bastantes graves pendientes de resolver. Que Cataluña es muy pequeña y las nieve de sus montañas son cada vez más escasas. Que los políticos de la seba se dejen ya de proyectos fantasiosos e inasumibles además de carísimos como esos JJOO.

#4 Marc de Vich, Vich, 19/06/2022 - 22:39

No va a haber dinero para fiestas, la UE, los ha cogido con el carrito del helado y todo van a ser recortes, lo malo es que como siempre pagaremos justos por pecadores, espero en las próximas elecciones lo tengan en cuenta, aunque viendo el personal, lo veo muy difícil, tenemos lo que nos merecemos.

#3 Capit@n España, Purgandus populus!!, 19/06/2022 - 22:22

Res home, res. La economía del Pirineu s'ha de revitalitzar. Aixo s'arrecla amb 3 ó 4 camps de golf amb les seves urbanitzacions corresponents, per tal de que la gent no s'avorreixi. Una sucursal de Port Aventura y 2 noves pistes d'esqui. Estem al segle XXÎ . S'han de substituir aquests bars plens de mosques per centres comercials moderns.

#2 El Sifoner, Era Secesion, 19/06/2022 - 21:15

La nieve artificial o natural es agua y cuando se desace vuelve a los lagos no se perdera.
En cuanto a lo demas, esperen a montar todas las delegaciones en el exterior, es mas importante os... tia.

#1 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 19/06/2022 - 20:09

Los Juegos Olímpicos de Barcelona fueron muy positivos para Barcelona, que disfruta de un gran cambio a mejor. Pienso que los Juegos de Invierno de los Pirineos harían algo parecido en el Pirineo.

#1.1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 19/06/2022 - 21:35

jejejejeje.. Viendo como está ahora Barcelona..no sé si lo dice usted en serio o en broma.

#1.2 Cortines de fum, Chez Titole, 20/06/2022 - 12:00

Una nova ensarronada, els jocs d'hivern a C atalunya son una cortina de fum per fer veure que fan quelcom, no crec que es facin, però malament rai si els fan, un fracàs més d'aquesta trepa que han volgut bandejar els aragonesos per penjar-se alguna medalla. Una nova estafa del govern dels millors (millors incompetents).