Publicitat
Societat · 12 d'Abril de 2013. 16:45h.

Viver i Pi-Sunyer qüestiona la conversió d'Andalusia en autonomia

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional veu més constitucional la consulta sobiranista

Viver i Pi-Sunyer qüestiona la conversió d'Andalusia en autonomia

Viver i Pi-Sunyer, amb Artur Mas, en una foto d'arxiu

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, ha assenyalat que és més constitucional la consulta sobiranista que proposa el Govern de la Generalitat, que no pas la manera com Andalusia va obtenir l’autonomia, el 1981.

Viver i Pi-Sunyer ha recordat que no es van complir totes les condicions legals perquè Andalusia esdevingués una comunitat històrica. "Quan es va perdre el referèndum a Almeria, van idear una fórmula a través de la reforma de la  llei orgànica per tal que pogués suplir la voluntat d'aquesta província el Congrés dels Diputats", ha insistit.

"El que proposem ara és molt menys forçat que el que es va fer en aquell moment. Si en aquell moment es va fer, és perquè hi havia voluntat política per fer-ho. Estem demanant exactament el mateix", ha remarcat.

Per al president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, cal esgotar totes les vies per fer una consulta legal i acordada amb l'executiu central perquè "de cara sobretot a la comunitat internacional, hem de demostrar i deixar palès que nosaltres hem intentat de totes totes poder fer una consulta per la via legal i d'acord amb el Govern de l'Estat. Crec que si no ho féssim així, de cara a la comunitat internacional perdríem molta força".

L'exvicepresident del Tribunal Constitucional també ha afegit que ni la Constitució ni l'Estatut serveixen per a les aspiracions de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 Francisco Javier, Boston, 14/04/2013 - 20:13

Estoy un poco cansado de las manipulaciones políticas. ¿Por qué no explica el Sr. Viver las condiciones de aquel referéndum? El único de este tipo (no para obtener la autonomía, sino para hacerlo como comunidad histórica). ¿Firmaría él las mismas condiciones para un referéndum de independencia?

#13 Barcelona, Barcelona, 13/04/2013 - 03:14

Però haver estat membre del TC espanyol més de deu anys ¿és positiu o negatiu?

#13.1 -emilio, a, 13/04/2013 - 14:39

En teoria un demérito, una mancha inborrable en su expediente, pero desde la Generalidad dicen que es un jurista de gran prestigio precisamente por haber sido miembro del TC. Muy complicado. Lo que no dicen es que fue miembro del TC a propuesta de Ciu, por cuota y no por ningun otro mérito.

#12 feraferotge, rubi, 13/04/2013 - 02:09

A aquestes alçades a ningú li importa cóm va obtenir l´autonomia Andalusia. Ell poble català no te necessitat de demostrar rès a la comunitat internacional ni de demanar el seu vistiplau, és suficient la voluntat de la majoria per proclamar la Independència. Que no ens expliquin sopars de duro. .

#11 Kropotkin, Vic, 12/04/2013 - 23:24

El gobierno español recauda y luego devuelve lo justito al govern para pagar sanidad educación. Adivinad a quién damos caña....juas, juas...mejor hundidos

#10 Pedro, barcelona, 12/04/2013 - 23:00

Supongo que los integrantes de esta comisión de broma tienen en común como todos los nacionalistas, su desprecio por Andalucía porque se creen superiores, encantados de haberse conocido. Hay mucho converso y ya se sabe que los conversos son de lo peor.

#10.1 manel, bcn, 12/04/2013 - 23:23

En absolut ens sentim superiors, ara que visquin a costa nostra doncs tampoc...prou expoli

#10.2 Pedro, Barcelona, 13/04/2013 - 16:37

Manel, es que los impuestos no lo pagan los territorios, sino las personas, tu me puedes asegurar que pagas más de lo que gastas, muchos independentistas dicen que España nos roba y ellos no pagan ningún impuesto.