Publicitat
Societat · 6 de Febrer de 2012. 12:06h.

"Vol saber-ho? Doncs es fa fotre"

Jordi Évole pregunta sobre les despeses de la Casa Reial i Peces Barba diu que "són ximpleries"

"Vol saber-ho? Doncs es fa fotre"

Peces Barba, durant l'entrevista

El periodista i presentador del programa Salvados de La Sexta, Jordi Évole, ha preguntat per les despeses de la Casa Reial al catedràtic Gregorio Peces Barba i aquest li ha replicat: "vol saber-ho? Doncs es fa fotre. Això són ximpleries".

En aquest sentit, ha afegit -amb ironia- que "pot ser gravíssim que no se sàpiga el que costa la neteja de palau, què és el que berenen els reis... El patrimoni del rei era immens i el rei va donar tot a Patrimoni Nacional. Ara té poques coses o res".

Peces Barba, un dels pares de la Constitució i amic personal del rei Joan Carles, també ha assegurat que Iñaki Urdangarin va fer cas omís de les recomanacions del seu sogre perquè deixés els seus negocis. "Em consta que ho va fer. Al gendre li va entrar per aquí i li va sortir per allà" afirma durant l'entrevista.

Sobre la hipòtesi que ha plantejat el presentador que el Rei estigués implicat en un cas de corrupció i que se'l pogués jutjar; el catedràtic ha dit que "la corrrupció li seria atribuïda al ministre o al president del Govern, que signa els actes del rei". En aquest sentit, ha afegit que el Rei no té negocis privats i ha animat el presentador a "comprar un llibre d'història i llegir una mica més sobre l'assumpte".

Finalment, Peces Barba ha assegurat que "el rei em va demanar que parlés amb el príncep pel tema d'Eva Sanumm i jo ho vaig fer. Vam estar parlant més d'una hora sobre la Constitució i ell em va dir: 'A la Constitució diu amb qui m'he de casar? 'Jo li vaig dir que s'havia de casar amb algú com la reina".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 ramon, barcelona-c, 08/02/2012 - 12:06

En Peces Barba , la reina madre , ha " reflexionat en veu alta" aquest home en qualsevol pais europeu no tindría cap paper només ho pot tenir a un país Espanya una pseudo democracia similar a paisos com Turquia , kurds , armenis etc .....

#17 Gerard, Girona, 07/02/2012 - 14:11

periodistes, no es diu ''es fa fotre'' , es diu doncs es fot. Gràcies. De res.

#16 Joan, Reus, 07/02/2012 - 11:06

Si llegiu "Un rey golpe a golpe" us el podeu baixar gratis a internet, donç de en aquest llibre i trobareu totas les respostes de aquest poca vergonya

#14 Pere, BCN, 07/02/2012 - 06:52

Com son aquests sociates que volen bomberdejar Catalunya.

#13 Pimpollo, Vic, 06/02/2012 - 23:20

Quisieramos saber el sueldo que cobra el independentista Jorgito Evole......

#13.1 Dani, Barcelona, 07/02/2012 - 09:03

Quina obsessió malaltisa que tens Pimpoll. Évole independentista? Si clar, clar. Quin troll estàs fet...
Poca feina, eh?