Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 08:42h.

Volen construir l’església ortodoxa més gran de l'Estat a la Costa Daurada

La Fundació Amigos de Rusia busca terrenys a Salou o Cambrils

Volen construir l’església ortodoxa més gran de l'Estat a la Costa Daurada

L’església ortodoxa que s'està aixecant a Madrid

L’església ortodoxa més gran de tot l’estat espanyol es podria construir a la Costa Daurada. Des de la Fundación Amigos de Rusia han anunciat que han iniciat contactes amb els ajuntaments de Cambrils i Salou per buscar terrenys on construir un temple de prop de 3.000 metres quadrats, que seria més gran que el que s’està aixecant a Madrid o el que hi ha a Altea (Alacant).

El turisme rus ha crescut molt els últims anys a la Costa Daurada, de fet es calcula que un 75% dels russos que visiten Espanya passen per la costa tarragonina. Com a resultat d’això, el nombre de residents russos en aquests municipis també ha pujat, raó per la qual Amigos de Rusia vol construir aquest temple que donaria servei als ortodoxos que volguessin resar, casar-se o fer batejos.

L’església tindria cinc cúpules brillants i necessitaria una inversió d’entre tres i sis milions d’euros. Els impulsors estan buscant finançament privat, tot i que s’ha apuntat que el govern rus també podria aportar part del capital, alhora que s’acceptarien donacions. El temple serviria per a fer altres activitats i seria també un centre de reunions.

La Fundación Amigos de Rusia s’encarrega de divulgar els costums i les tradicions russes en territori espanyol. De moment, el projecte encara es troba en una fase embrionària, i estan mirant que els ajuntaments de Cambrils o Salou els puguin cedir terrenys per a dur a terme l’obra, tot i que els consistoris encara no els han donat resposta.  

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 www.fundacionamigosderusia.com, SALOU, 30/10/2016 - 08:00

www.fundacionamigosderusia.com

#8 Ewa, Varsovia, 01/04/2013 - 11:28

Hola AMIGOS!
¿Alguien me ayuda en una cosa? Mi espanol no es
bastante. Estoy buscando una Iglesia ortodoxa (soy rusa en medio y polaca en medio) en Espana, en el sur. Veo SOLO ALTEA y Altea y Altea. Y nada mas. Hay una iglesia en Andalucia por ejemplo o en Barcelona/Valencia/Alicante? Saludos!;) Ewa

#6 Ramon, qui no té memòria ha de tenir cames, 14/12/2012 - 11:47

de fet l'ortodòxCiU fa molts anys que funCiUna a la costa catalana, des que la ma dreta de Jordi Pujol, Macià Alavedra els va obrir les portes de la Costa Daurada, a finals dels 80, a canvi de... una pregunta, a canvi de què, exactament?.

#4 Noalislam, Vallès, 13/12/2012 - 15:06

Millor això que una mesquita...

#3 Rússia, Rússia, 13/12/2012 - 12:25

Rússia, després de quedar a la misèria per 70 anys de Comunisme, torna a arrencar com una gran potència econòmica (amb la URSS ho era, però militar, com ara Corea del Nord). És una llàstima que hagin tirat 70 anys per la finestra, però Rússia és europea, tan racialment com culturalment.