Publicitat
Societat · 16 de Maig de 2022. 18:18h.

Vox critica el "pèssim nivell" de castellà dels joves

Sergio Macián: "Molts adolescents catalans parlen com si fossin l'indi Gerónimo"

Vox critica el "pèssim nivell" de castellà dels joves

El diputat de Vox Sergio Macián ha criticat el "pèssim nivell" de castellà que tenen els joves catalans durant la presentació de l'informe del Síndic de Greuges sobre els usos lingüístics d'infants i adolescents catalans a la Comissió del Parlament.

Macián ha afirmat que "molts adolescents catalans parlen com si fossin l'indi Gerónimo" i ha remarcat que "això és un problema absolutament real". "Dir que el nivell d'espanyol dels nens catalans és el mateix que els de la resta d'Espanya és una fal·làcia perquè no existeixen proves comuns i tenint tres hores de castellà a primària i a secundària", ha remarcat.

El diputat de la CUP Carles Riera, s'ha queixat de la intervenció del diputat de Vox i ha plantejat a la Mesa de la comissió fer una crida a l'ordre al diputat per haver fet una afirmació "absolutament racista" per la manera com ha fet esment de l'"indi Gerónimo".

Riera ha defensat que Sergio Macián ha vulnerat el codi ètic i la legislació vigent del Parlament sobre la no discriminació. "Val a dir, Gerónimo heroi de resistència del poble indi contra el colonialisme de l'època", ha sentenciat el cupaire.

Macián ha demanat al diputat de la CUP que "entengui el que és una metàfora" perquè "només cal veure com se'ls entrevista a la televisió i parlen de 'desenvolupar' en castellà". Tanmateix, la presidenta de la comissió, Najat Driouech (ERC), li ha demanat "respecte en les seves futures intervencions".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#23 Garibaldi, Barcelona, 17/05/2022 - 20:03

Jerónimo era cristiano de padres cristianos y sabía hablar español. Su nombre prueba que había sido bautizado en algún convento por frailes españoles.

#22 Pere que tomba, BCN, 17/05/2022 - 17:10

Doncs apa que el nivell de català... només cal veure aquest "fòrum"

#21 Culpes repartides, Girona, 17/05/2022 - 12:21

Anem a pams, els joves no saben gramàtica ni catalana ni castellana i llengues forànies encara menys. Diuen ficar per posar, sapiguer per saber (culpa dels polítics en aquest cas), en castellà repeteixen tio i tia a tot moment, i quan els sents parlar entre ells apenas formen frases senceres. Això és planificat des de dalt. Borregos necessaris

#20 pepe, Andorra, 17/05/2022 - 10:57

aunque lo mejor de todo es lo fariseo q se ha puesto el cardenal Omeya al decir q se permiten los simbolos totalitarios del separatismo en las iglesias de todos los cristianos con el rollo de q son inclusivos, eso si, al padre custodio lo mandaron a Benicarlo pq se ve q no era inclusivo, vamos, q el fariseismo y codicia de los curas es increible.

#19 Trafalgar, Girona, 17/05/2022 - 09:44

El nivell de castellà del fills de castellanoparlants a Catalunya, és excel·lent, com el de quasevol altre espanyol. I erre que erre, que volen més castellà quan el que no saben és el català.

#19.1 pepe de almansa, andorra, 17/05/2022 - 10:38

como no, el separata abducido por la propaganda, hablando de unicornios. Solo hay q ver al Sr. Rufian como habla para darse cuenta de q vive en un mundo de fantasia, como el resto de separatas abducidos por su propaganda.

#19.2 Joe, Tarragona , 17/05/2022 - 10:49

Cómo se nota que no tienes ni idea de nada,vaya birria de opinión tragafang.

#19.3 Trafalgar, Girona, 17/05/2022 - 11:25

Mira , l'abducido de la propaganda dels unicornis rojigualdos, diguent........ res.
El mal que ve d'Almansa, a tot el món alcança, oi ?

#19.4 Tiky-taka by Mobile, Gironès monamour, 17/05/2022 - 12:24

No li feu més voltes, mentre l'us constant del mòbil.ordinador-tablett i la resta de ginys diabòlics vagi cap amunt, no hi ha res a fer. Els "xinos" volen posar un màxim de 3 hores setmanals d'aquests aparells als infants per evitar que es tornin idiotes del tot, malgrat que els fabriquen ells..