Publicitat
Societat · 9 d'Abril de 2021. 12:39h.

Vox demana que es compleixin les sentències del TSJC sobre el castellà

També reclama "neutralitat a les universitats"

Vox demana que es compleixin les sentències del TSJC sobre el castellà

El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, ha anunciat en roda de premsa dues propostes de resolució, una per "exigir neutralitat a les universitats", en contra que es posicionin políticament; i una altra per "per garantir l'ús del castellà a tots els centres educatius de Catalunya".

Garriga ha reclamat al Govern que "com a mínim" doni compliment les sentències del TSJC sobre el castellà, que ha dictat un mínim del 25% en llengua castellana. "Nosaltres no estem en quotes de percentatges, volem exigir que es garanteixi d'una vegada per totes l'ensenyament en castellà en tot el territori de Catalunya", ha remarcat.

"Hem instat a realitzar tots els canvis oportuns en tots els centres on instrumentalitzant el català s'adoctrina als nostres fills", ha afegit el líder de Vox a Catalunya sobre una de les resolucions "per recuperar l'educació a Catalunya".

La formació de Santiago Abascal també insta tots els rectors a "complir el principi de neutralitat", vol que el Govern que "estableixi un protocol per a l'actuació d'aquelles persones de la comunitat universitària i vulguin denunciar la imparcialitat existent" i reclama al Ministeri d'Educació "realitzi els canvis legislatius pertinents per garantir la neutralitat en totes les universitats públiques".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 bejota, bcn, 16/04/2021 - 16:31

VOX ES UN PARTIDO CONSERVADOR DE MANUAL COMO LOS REPUBLICANOS (USA) O TORY (UK).NO COMPARTO ALGUNOS EXCESOS COMO ELIMINAR LAS AUTONOMIAS VOTADAS POR MAYORIA .LAS OTRAS, COMO GALICIA ,DONDE SÓLO UN 20% LA VOTÓ HABRIA RECONSIDERAR.EN EL CASO DE CIERTAS COMPETENCIAS "SUSTRAIDAS "AL GOBIERNO DE TURNO PARA PODER GOBERNAR,TAMBIÉN HABRIA QUE REVISAR.

#2 Marcial, Santa Coloma, 09/04/2021 - 17:13

Con ese profesor está complicado. Parece un obispo

#1 Luigi., Barcino, 09/04/2021 - 13:09

A los indepes les ha salido un grano en el trasero.