Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2021. 19:34h.

Web per denunciar els professsors que es passin al castellà

De Plataforma per la Llengua, FNEC i el SEPC

Web per denunciar els professsors que es passin al castellà

Plataforma per la Llengua, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han creat un web “per facilitar les denúncies per vulneracions lingüístiques a la universitat i per sensibilitzar els estudiants dels drets dels catalanoparlants”.

La campanya ofereix als alumnes una web “perquè facin arribar les denúncies a través d’un senzill formulari que els posarà en contacte amb el servei de queixes de la campanya i amb el de la seva universitat”.

“Els estudiants hauran de facilitar el nom, un correu de contacte, la informació dels estudis i el nom de la facultat i la universitat on estudien. A més, hauran de seleccionar quin tipus de vulneració han patit i podran explicar el seu cas concret”, expliquen.

“El servei redirigirà els estudiants a una adreça concreta de la seva universitat per assegurar que segueixin el procediment establert per cada institució. A més, Plataforma per la Llengua es farà càrrec del tractament de les dades per fer un seguiment de l’evolució de les vulneracions i analitzar la situació global. Cada quadrimestre, les organitzacions impulsores publicaran un informe dels resultats”, afegeixen.

Plataforma per la Llengua, FNEC i SEPC animen els estudiants a “presentar-hi una reclamació quan alguna assignatura no s’imparteixi en la llengua que consta al pla docent, quan hi hagi una manca d’oferta d’assignatures en català als graus i als màsters i quan es vulnerin els drets lingüístics en qualsevol altre aspecte”.

Publicitat
Publicitat

123 Comentaris

Publicitat
#80 BEJOTA, BCN, 23/10/2021 - 12:46

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F. Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#79 BEJOTA, BCN, 23/10/2021 - 12:45

LO PEOR QUE LE PUEDE PASAR A UNA LENGUA MINORITARIA ES QUE SE LA HAGA ANTIPATICA.LO PROPIO ES APRENDER INGLES Y CULTIVAR EL ESPAÑOL Y CATALAN.MULTAR ,ATROPELLAR A GENTE,OBLIGAR PARA IMPONER UN IDIOMA DE CORTO RECORRIDO ES PERJUDICAR AL CATALAN.

#78 Persona realista, Itaca, 23/10/2021 - 10:55

En un món cosmopolita i globalitzat hem de ser pragmàtics, pràctics, realistes...el parlar català no serveix per res. És una llengua morta, només aguanta per els centenars de millons d´euros de diner públic que la mantenen viva artificialment.

Parlar català és tan útil com perfumar un porc.

#77 Masias , Mis posaderas , 23/10/2021 - 10:08

Sería interesante que que está noticia se publicara a nivel internacional

Supongo que para los estudiantes internacionales de Erasmus que se planteen estudiar en la Univesidad catalana va a ser todo un “ aliciente “

#76 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, JUGADORSDELBARÇA PARLEU CATALÀ, 22/10/2021 - 23:35

CAL DENUNCIAR TAMBE A PERE ARAGONES , PRESIDENT DEL GOVERN CATALÀ I DE CATALUNYA ,Si per què NO ES PASSI AL CASTALLÀ CON FA MOLTES VEGADES .EL ES PRESIDENT DELS CATALANS NO DELS ESPANYOLS .Cal DENUNCIAR A LES EMPRESES QUE .NO ETIQUETEN ELS SEUS PRESDUCTES EN CATALÀ .Nomes u fan en Castellà per perjudicar als catalans ..

#76.1 Masias , Mis posaderas , 23/10/2021 - 09:47

Se defiende bien en Chapurriau de Cardedeu
Baila sardanas a 300 revoluciones por minuto
Lleva la barretina a rosca
Y encima es necionalisto de los de la estelada bordada en la bragueta

Piénselo bien Don Pepito, seguro que en la Universidad Catalana le hacen Doctor Honoris Causa

#76.2 Excuse.me don Pagès, Chez Titole, 23/10/2021 - 10:21

Pere Aragonès és sols el president d'un govern regional, no és ni de lluny president de Catalunya atès que Catalunya no és un estat i no tots els estats tenen un president de govern cop a cap de l'estat. Pel que f a al lèxic, cal dir que esperem que a Cardedeu la resta del ciutadans hagi anat a l'escola alguna vegada.