Publicitat
Societat · 2 d'Octubre de 2012. 14:15h.

Wert culpa l'escola de l'auge del sobiranisme

El ministre d'Educació diu que "tothom té dret a rebre l'educació en castellà i que aquesta sigui la llengua vehicular a l'escola"

Wert culpa l'escola de l'auge del sobiranisme

Wert, durant l'entrevista

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat que "hi ha algunes evidències" que relacionen el creixement del sentiment independentista en algunes comunitats autònomes "amb la direcció que ha portat el sistema educatiu".

En una entrevista a Telemadrid, Wert ha precisat que la seva reforma educativa "no pretén ser una recentralització", sinó que intenta "eliminar el que ha estat el desenfocament que ha tingut el procés educatiu a Espanya".

Preguntat sobre la possibilitat que un nen pugui estudiar en castellà a Catalunya i a les Balears, Wert ha respost que està "fermament disposat" a resoldre-ho, però que és un assumpte que "va més enllà de l'Alta inspecció de l'Estat".

"No ha de quedar cap dubte sobre el fet que en aquesta legislatura aquest tema tindrà una solució pràctica, perquè el problema no és el que digui la llei, que ho diu clarament, i és que tothom té dret que el castellà sigui la llengua vehicular en què rebi l'educació".

Finalment, ha dit que "no n'hi ha prou amb l'anomenada atenció individualitzada per entendre aquest dret, sinó que cal fer-ho efectiu i jo garanteixo que això ho farem", ha assegurat.

Per la seva banda, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha replicat Wert i ha qualificat l'afirmació del ministre de "greu". "Si es tracta de parlar 'd'evidències' que les expliqui, però les dades són les que són, quina paradoxa, no? Si en treu les conclusions que en treu que expliqui les 'evidències' no fos cas que acabessin sent quimeres del ministre", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#44 joan, manresa, 03/10/2012 - 18:05

El Casal,18 h.-- No estem d'acord amb la censura al nostre 2º comentari...,aquest senyor ens insulta a tots els catalans ,... ultimament pase masse suvint axó...

#43 dimecres, barcelona, 03/10/2012 - 15:02

A l'escola catalana no s'hi fa adoctrinament però sense escola catalana i immersió el coneixement de la llengua i la historia, l'amor al nostre país seria inferior. L'escola, entre altres , ha salvat l'ADN de Catalunya. Sortosament, els catalans n'estem contents d'aquest fet ,i volem mantenir-la.

#42 Teresa, Lleida, 03/10/2012 - 09:50

El que no entenc és com un paio tan inculte ha arribat a ser ministre de cultura.

#41 laila, bcn, 03/10/2012 - 08:27

Jo vaig anar a escola Nacional, després a monges, després a institut públic, després a la universitat pública i EXIGEIXO EL DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.

#40 oriel, barcelona, 02/10/2012 - 22:58

Si té proves del que diu, que les ensenyi i si no que calli per sempre. Per cert que s'ha de fer per arribar a ser Ministre del partit de governa ??, m'agradaria saber-ho, a per cert sóc gallec volr dir que en totes dues autonomies ens fan nacionalistes, que bo, sóc nacionaliste per partida doble

#40.1 mirk, BCN, 03/10/2012 - 16:26

i si no té proves que el demandin per calumnia. Això que ha dit és prou fort per encendre encara més foc a base de maranyes i mentires. Aquesta afirmació ha de tenir una resposta contundent per part dels polítics del país.