Publicitat
Societat · 16 d'Octubre de 2008. 10:51h.

"Xirinacs era el Ghandi català"

Isabel-Clara Simó elogia que fos "capaç del sacrifici suprem, la mort, pel seu país"

"Xirinacs era el Ghandi català"

Isabel-Clara Simó

L'escriptora Isabel-Clara Simó va ser una de les personalitats que va assistir a l'acte d'homenatge a Lluís Maria Xirinacs, celebrat al Palau de la Música. En un article a l'Avui, l'escriptora, que remarca que l'esdeveniment "va ser bellíssim", creu que "el mèrit, esclar, és dels organitzadors. Però sobretot és de Lluís Maria Xirinacs, tan oblidat, tan insultat, tan bescantat, l'adalil del pacifisme, l'intel·lectual d'intel·ligència esmolada i de cultura immensa, el patriota incansable, el que és capaç del sacrifici suprem, la mort, pel seu país".

"No és estrany que uns el menystinguin i d'altres l'insultin. Era el Gandhi català, el de les vagues de fam, el de les hores i hores al peu de la Model, per l'amnistia dels presos polítics, el senador que deia no el que li convenia sinó el que pensava, l'esperit lliure, l'home solidari, el presoner que va acabar amic dels policies, l'oblidat i menyspreat, el que, com deien de Gandhi, devia estar boig (quan un és tan íntegre, la comparació amb un mateix és esfereïdora)". "Ai, quant en sabem de posar el cor i que poc que en sabem de governar!", conclou.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 Meliq Salau, Reus, 17/10/2008 - 08:39

Bon viatge pels guerrers
que al seu poble són fidels
Afavoreixi el déu dels vents
el velam dels seus vaixells
I malgrat llur vell combat
tinguin plaer dels cosos més amants
Omplin xarxes de volguts estels
plens de ventura,
plens de coneixença

#34 Tinot, Barcelona (España), 16/10/2008 - 21:14

Gandhi era amigo de ETA?
Yo no se cual era el país de este lamentable individuo pero no era el mio. En mi pais la gente decente no jalea criminales

http://corruptonian.blogspot.com/2008/09/homenaje-un-amigo-de-eta.html

#33 Montserrat, Catalunya perplexa i desorientada, 16/10/2008 - 19:34

¿¿¿???

#32 sharp I, Tarragona, 16/10/2008 - 19:06

Conocí a Xirinachs, cuando era "mossen xirinachs", estaba algo tocado del bolet, pero era una persona de buenas ideas. Compararlo con gandhi (que no se dejo morir ni defendió jamas la violencia), es mear fuera del tiesto.

#31 Isabel, Madrid, 16/10/2008 - 18:19

Fijense en lo que degeneran algunos adjetivos: la intelectual CATALANA Isabel Clara Simó asimila a Ghandi con los amigos de los terroristas. Menuda intelectualidad!!!