Publicitat
Societat · 7 de Setembre de 2012. 15:40h.

"Xirinacs era un lluitador per la pau"

Homenatge davant de la model cinc anys després de la seva mort

"Xirinacs era un lluitador per la pau"

Rafael Grasa, durant l'acte

L’ICIP, Angle Editorial i la Fundació Randa han organitzat un acte d'homenatge al filòsof català Lluís Maria Xirinacs coincidint amb els cinc anys de la seva mort, aquest estiu. L'acte s'ha celebrart davant de la presó Model de Barcelona, al lloc on Xirinacs va protagonitzar una de les protestes amb més repercussió: una plantada al carrer, durant un any i mig, per reclamar l'alliberament dels presos polítics. Durant l'acte, s'ha presentat el llibre El valor humà de la pau i altres textos inèdits en el marc d’un esmorzar de premsa al bar Modelo.

El president de l'Institut Català per la Pau, Rafael Grasa, ha lloat la figura de Xirinacs, a qui ha definit com "un no violent, un lluitador per la pau, un desobedient civil que anava a buscar l'origen de les coses".

"No va deixar cap tema humà sense tractar", ha reivindicat, tot destacant en aquest sentit "la seva exemplaritat, malgrat que ell mai va voler ser exemplar". A l'acte també hi ha participat Arcadi Oliveres.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pers, tortosa, 09/09/2012 - 19:12

Equivocado o no fué un hombre coherente con sus ideas,mucho mejor que esta clase enchufista que tenenmos ahora,que lo único que les importa es el sillon y sus privilegios.Otro gallo nos cantara con hombres honrados como Xirinacs.

#2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 07/09/2012 - 20:02

Xirinacs va ser un referent important del nacionalisme català, un gran pensador, un lluitador incansable per la pau i la justícia i, sobretot, una bona persona, coherent i generosa. Els que l'insulten ho fan des de la ignorància, la incomprensió i l'egoïsme recalcitrant.

#2.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/09/2012 - 20:21

Un "pacifista" condenado por enaltecimiento del terrorismo... No me extraña que sea un referente "moral" para el secesionismo.

#1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 07/09/2012 - 19:25

...y Josu Ternera por los derechos humanos. No hay mas que vervlos personajes a los que idolotra el secesionismo para darse cuenta de su calaña intelectual.