Societat · 29 d'Abril de 2011. 10:38h.

Yamaha retira l'ERO

Tot i això, mantenen la seva voluntat de marxar de Catalunya

Yamaha retira l'ERO

Imatge de la fàbrica

La direcció de Yamaha ha comunicat al comitè d’empresa que retira l’expedient de regulació d’ocupació que havia presentat davant el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat per al tancament de la planta de Palau-solità i Plegamans. Tot i això, l'empresa manté la seva voluntat de traslladar la seva producció fora de Catalunya.

La secció sindical de CCOO de Yamaha i la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya valoren positivament aquesta decisió de l’empresa, ja que amb la retirada de l’ERO dóna la raó als plantejaments que CCOO ha defensat des del principi, que no existeixen causes objectives que justifiquin aquest expedient.

CCOO recorda que Yamaha España ha obtingut "històrics beneficis i té una situació financera solvent, que ha servit de suport a les pèrdues de la planta francesa, a la qual pretenia deslocalitzar la producció".

Tant la secció sindical de CCOO de Yamaha com la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya demanen a la multinacional que s’assegui a negociar "un pla industrial de futur que garanteixi la viabilitat i la continuïtat de la planta de Palau-solità i Plegamans".

També insten l’Administració catalana a "intervenir per garantir el manteniment de l’activitat productiva i dels llocs de treball de la factoria vallesana i a posar mesures per defensar i reactivar el sector de les dues rodes a Catalunya".

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jose Manuel, Madrid, 29/04/2011 - 11:16

Ahora entiendo porqué nos dan tanto el rollo con las motos en televisión ¿española?, para dorarle la pídora a los fabricantes que tienen su plantas en Cataluña.