Societat · 3 de Gener de 2018. 15:17h.

Zara inclou el castellà en un cartell després de la queixa de Jordi Cañas

L'exportaveu de Ciutadans havia criticat que no estigués retolat "en un dels idiomes oficials a Catalunya"

Zara inclou el castellà en un cartell després de la queixa de Jordi Cañas

Zara s'ha compromès a canviar un cartell indicatiu que tenien al seu establiment de Portal de l'Àngel (Barcelona) després de les queixes de l'exportaveu de Ciutadans al Parlament, Jordi Cañas. En aquest cartell només es donaven les indicacions en català i en anglès.

"Per @ZARA a Porta de l'Àngel de @barcelona_cat els castellanoparlants no necessitem indicacions comercials, evitant retolar en un dels idiomes oficials a Catalunya. És una qüestió puntual o una norma a l'empresa? Agrairia resposta del CM de @ZARA", va escriure Cañas.

Zara va respondre l'exdiputat que "en les senyalitzacions de pisos de botigues amb elevat trànsit de turistes a les que utilitzem l'anglès, poden donar-se casos com el que ens planteges o com en aquesta altra imatge de Passeig de Gràcia 16 a Barcelona, en anglès, castellà i català".

"Si ho he entès bé, la botiga de Portal de l'Àngel és exclusiva per a turistes (estrangers) i per això està sol retolat en català i anglès, excloent el castellà (els parlants no han de ser clients top) no? I a la resta de botigues està en els tres idiomes ¿si?", va replicar Cañas.

Davant d'això, Zara va sentenciar que "disculpi si pot donar lloc a malentesos. Per evitar-los, en el cas concret a què fa referència, el cartell serà modificat en els pròxims dies per incorporar el castellà. Una cordial salutació".

38 Comentaris

Publicitat
#25 Guillem, Bcn, 05/01/2018 - 11:08

Ben fet per part de Zara, ara que Cañas s'ocupi d'aixo....no será que qui no té feina el gat pentina? Per cert, aquest home ja arreglat els seus problemes amb la justicia? Amb el Cañas enlloc de l'Arrimadas c's no hauria obtingut aquests resultats!

#24 Rodejet, Barcelona, 04/01/2018 - 19:20

Ara ja sabem que a part de ser un presumpte defraudador que cobra de l'erari públic per assessorar a impartir odi per Europa, també pot fer de comissari político-lingüístic.
Potser amb la barba que gasta pot acabar fent de policia religiós a Aràbia Saudita.

#23 luigi P, Tabarnia, 04/01/2018 - 17:15

Molt bé, Sr. Cañas. Gràcies

#22 Cthulhu, No porto equipatge especial, 04/01/2018 - 13:20

Dudo mucho que en el caso contrario, el sr. Cañas se hubiese quejado por qué no está rotulado en catalán.

#22.1 patumeiro, Sant Patumet, 04/01/2018 - 15:01

Pero tiene razon o no?
Si no lo ponen en catalan, pues tambien sera motivo de queja.
En estos casos, bilinguismo tiene que ser sagrado.

#21 Alwix, Barcelona, 04/01/2018 - 11:46

Quina eficiència en Cañas! Vinga, valent, que t'acabaràs Twitter queixante sobre tots els cartells que no inclouen el català, dona un cop de mà als teus veïns.

#21.1 pepe.----, andorra, 04/01/2018 - 12:06

vaya, se ve q si la plataforma por la lengua catalana estuvo dando la chapa para q se incluyera el catalan en la carteleria de empresas estaba bien, pero si lo hacemos los hispano parlantes esta mal. No existen carteles q no esten en catalan, ves a mercadona, carrefour, ECI, etc, todo esta en catalan y si protestas te llaman facha. Curioso.