Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2020. 22:48h.

Zero autocrítica

Torra demana "desconfiar" dels que es pengen medalles, però no para de fer-ho

Zero autocrítica

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres durant la seva intervenció en la sessió plenària en el debat monogràfic sobre la Covid-19 que "si hi ha cap governant de les nostres institucions o de qualsevol govern del món que surt a posar-se medalles i a vanagloriar-se de la feina feta, n'heu de desconfiar automàticament".

Torra, malgrat la seva afirmació, ha apuntat en el mateix parlament que "el Govern de Catalunya va tenir, des del primer moment, una idea molt clara de com calia reaccionar" respecte a la Conca d'Òdena.

"La rapidesa en la reacció és determinant en les epidèmies, com han explicat tots els experts. En aquest sentit, el Govern de Catalunya va tenir, des del primer moment, una idea molt clara de com calia reaccionar: tancament perimetral del principal focus actiu del país; tancament d'escoles i centres d'ensenyament a tots els nivells; confinament domiciliari; ús de mascaretes; distància individual entre persones en els casos que fos imprescindible el desplaçament fora del domicili i suport actiu i sense reserves als sectors econòmics afectats pel confinament" ha afirmat.

Torra ha tret pit de la gestió del Govern i ha criticat la lentitud de l'Executiu espanyol en la presa de decisions assegurant que "no vam esperar de braços plegats les decisions que no arribaven del Govern espanyol o que arribaven tard".

"Vam prendre la iniciativa i vam fer els passos que ens exigia l'emergència sanitària sense dubtar ni un moment a actuar amb contundència malgrat les nostres migrades competències arrabassades per un estat que va acabar anant a remolc massa cops, per no dir sempre" ha manifestat.

El president de la Generalitat també ha recalcat que "en els moments més difícils, en els moments autènticament de foscor, quan més difícil estava tot, Catalunya, en aquelles primeres setmanes de l'inici de la pandèmia, va portar més del 80 per cent del material sanitari quan se suposava que havia de ser proveït pel Govern espanyol arran de la confiscació de les competències".

El president català ha lamentat que el Govern espanyol va intervenir "sense cap mena d'avís previ" l'autonomia i ha criticat que l'Executiu central no consultés la questió.

"Davant d'una amenaça d'aquesta magnitud hom voldria haver disposat de tota la nostra experiència i capacitat per lluitar contra el virus, però ens vam trobar amb un govern espanyol que sense cap mena d'avís previ, i hi insisteixo, sense cap mena d'avís previ, ens intervenia la ja prou petita autonomia que tenim" ha dit.

"Tant costava haver parlat de com enfocar aquesta gestió? Tan difícil era despenjar el telèfon i dialogar? O és que resulta que el diàleg és una paraula que apareix i desapareix dels discursos públics segons les conveniències i les tàctiques partidistes del moment?" s'ha preguntat Torra.

Torra ha afirmat que malgrat "les dificultats afegides de ser una autonomia de l'Estat espanyol, la nostra actitud ha estat sempre de portar la iniciativa i d'avançar-nos a totes i cadascuna de les decisions que, massa tard, acabaria prenent el govern de Pedro Sánchez i de Pablo Iglesias".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Anónimo, Bcn, 03/07/2020 - 19:48

A ver que tal gestionas el brote de Lérida. Teniendo toda la información recopilada estoy seguro que la vas cagar. De momento ya vas tarde!

#4 BarÓ de Münchhausen II, Badalona mesborrona, 02/07/2020 - 11:18

Aquest figura és com el Màgic Andreu pero sense p...gràcia.

#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 02/07/2020 - 09:07

En Perpignya os han entendido bien. Os la han devuelto. Os han dado las gracias mandando a la nada al alcalde que os dió apoyo a la concentración de población dispersa. Dejáste a los que os han votado durante 30 años en las residencias trampas de la Generalitat. Mal pago a tantos años de apoyo. Y a vosaltres,. Queréis acabar igual??.

#2 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 02/07/2020 - 08:32

Que pena de gente... mediocridad en mayúscula. Mentirosos por excelencia, ineptos para todo y vergüenza ajena constante.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 02/07/2020 - 01:42

"Sanchis demana una aportació extra a la Generalitat per a mantenir ‘Polònia’ i ‘Com si fos ahir’ a la graella de TV3. El director de TV3 demana entre tres i cinc milions per a solucionar la baixada d'ingressos en publicitat a causa de la covid-19"

vilaweb.cat 1-7-2020

I res per Doña Pilar ?